Chiang Mai en Doi Ithanon

Weer een ‘nieuw’ land, ik zit in weer Thailand. Voor een paar daagjes maar, eigenlijk met name om Ben te ontmoeten. Ben is mijn beste vriend en de komende weken zal ik met hem reizen.

De nachtmarkt van Chiang Mai

’s Avonds naar de nachtmarkt gegaan, maar zonder wat te kopen naar het hotel teruggekeerd. Het nadeel van lang reizen, je hebt geen zin om teveel troep mee te slepen en dus koop je maar niks. Sommige kleren van me zijn inmiddels bijna aan vervanging toe, maar bijna is niet helemaal. Een drempel die overigens steeds verschuift…

trekking bij chiang mai in noord-thailand

Tempels

Gisteren wat tempels bekeken, Chiang Mai staat er vol mee. Het is echter behoorlijk warm hier, het kwik stijgt in de middag ver boven de 35 graden, dus super actief zijn we nu ook weer niet. Al ben ik inmiddels wel aardig bestand tegen de hitte. Het is grappig om weer in Chiang Mai te zijn, er is niet zo veel veranderd sinds de vorige keer.

Het hotel waar ik nu verblijf (Bens idee) bevindt zich nota bene recht tegenover het guesthouse waar ik de vorige keer zat. Het is dan ook makkelijk om de weg terug te vinden en de mooiste tempels eruit te lichten.

Mijn persoonlijke topper is de Wat Chedi Luang, een tempel die fraai gedecoreerd is met een aantal olifanten. Een deel van de tempel is gerestaureerd, een deel ook niet. Het contrast is grappig.

Doi Ithanon National Park

Vandaag hebben Ben en ik een tourtje genomen naar het Doi Ithanon National Park. Tijdens deze tour hebben we verschillende watervallen bezocht, die ondanks de warmte en het droge seizoen toch nog best wel imposant waren. Het is moeilijk voor te stellen hoe deze watervals er over een paar maandjes uit zullen zien…

De Doi Ithanon is de hoogste berg van Thailand en die zijn we dan ook op geklommen. Naja, de klim heeft zich beperkt tot de laatste paar meter, we zijn met een busje tot bijna boven gebracht. Het uitzicht vanaf de berg is niet echt spectaculair te noemen, teveel bomen om ook maar iets te zien. Naja, het gaat om het idee.

Gezien de hoogte is het in het NP koeler dan in de omgeving, op de hellingen van de berg zijn verschillende kwekerijen met allemaal fraaie kamerplanten. En natuurlijk papaver, al is het niet voor consuptoe bestemd, haha.

In het park zijn verder nog twee stupa’s te vinden, eentje voor de King, eentje voor de Queen. Alle twee hebben ze hun eigen berg. Lekker huwelijk! Het park om de twee stupa’s heen is wederom erg fraai aangelegd, om de een of andere reden associeer ik het geheel niet met Thailand. Maar goed, ik ben hier echt, dus het zal wel…

Vanuit Chiang Mai reis ik verder naar Luang Nam Tha in Noord-Laos.