Oud en nieuw in Bangkok

Na een paar daagjes tempels in Ayuthaya ben ik weer naar Bangkok getrokken, om aldaar de jaarwisseling door te brengen. ’s Ochtend vroeg op om op tijd in BKK te zijn, maar dat bleek helaas een beetje overbodig, omdat de trein die ik had willen nemen, niet ging omdat 31 december een feestdag is in Thailand. Staat nergens aangegeven…

De volgende trein ging een uur later, deze was supervol, maar dat kan ook het gevolg zijn van gratis treinen tussen BKK en Ayuthaya op oudjaarsdag. Zo’n actie zou de NS moeten hebben!

Bezienswaardigheden Bangkok

Via de Wat Traimit, een tempel met een hele grote, massief gouden Buddha die verder niet heel bijzonder is, ben ik met de rivierboot naar Kao Sarn Road getrokken, waar ik gewoon mijn oude kamertje in het Baan Sabai Guesthouse heb teruggekregen. Superfijn dus, want hoewel de kamer niet groot is, is-ie rustig en brandschoon en niet duur (€ 3,50 per nacht).

’s Middags ben ik naar de Wat Po geweest, een van de belangrijkste tempels (met een massageschool) en een enorme reclining Buddha. Lekker een middag rondgeslenterd. De cheid’s zijn allemaal met een soort porcelein bekleed, allemaal bloemetjes om precies te zijn, heel appart. (Tip: ga niet op een dag naar het paleis en de Wat Po, dat is echt te veel van het goede en dan valt de Wat Po ongetwijfeld tegen!)

wat po in thailand

Vervolgens met een bootje de rivier over en naar de Wat Arun. Ik was in de veronderstelling dat je tot helemaal boven in die tempel mocht klimmen en zo de stad kon overzien, maar helaas is dat niet zo! Desalnietemin is het een mooi complex en zeker de 20 bath  (€ 0,40 ) entree waard.

Via de amulettenmarkt ben ik terug naar mijn guesthouse geslenterd.

Oud en nieuw kwam een beetje onverwacht. Je weet de datum wel (ongeveer), maar vanwege de warmte voelt alles toch anders en minder knus dan ’thuis’. Maar oud en nieuw in BKK was niet wat ik er van verwacht had (voor zover ik al iets verwachtte), het was druk op straat, veel drukker dan normaal, ook een hoop Thai slenterden nu door Khao San Road, iets wat normaal is voorbehouden aan backpackers en ladyboys. En toen was het ineens 12 uur, maar er was geen vuurwerk. Beetje saai dus, ik ben maar op tijd onder de wol (ventilator) gekropen. Zeker toen er een paar kleine relletjes uit begonnen te breken.