Trekking van Inle Lake naar Kalaw

Er ligt een stormfront ten zuiden van Myanmar. Gelukkig heb ik er weinig van gemerkt tijdens mijn trekking van Inle Lake naar Kalaw, op een paar regebuien na en een hele hoop stroomstoringen. Geen licht dus, geen warm water en ook geen internet.

Driedaagse trekking van Inle Lake naar Kalaw

We hebben een driedaagse trekking van Inle Lake naar Kalaw gemaakt. Allereerst hebben we de drijvende markt van Inawa bezocht, die gelukkig nog niet zo toeristisch is als zijn broertje in Thailand, maar ook niet meer zo autenthiek als het ooit geweest moet zijn. Weinig groenten en vis dus, maar wel veel bootjes en een hoop drukte en leuk om te zien. En toen moest er gelopen worden. Een warme en af en toe steile tocht, maar wel erg mooi. Door dorpen van verschillende minderheden (Pa-O en Padaung), maar ook langs/door hun velden. et kool, rijst, pepers, tomaten enz.

vrouw in myanmar

Overnachten in een klooster

We hebben in Buddhistische kloosters overnacht. Tochtige houten gebouwen zonder poespas. Enigszins primitief, op veel te dunne matjes en gedurende de tweede nacht met veel te weinig dekens (koud, zelfs in een fleece-trui!). Maar wat een ervaring! Tijdens de maaltijd de eerste dag zijn we getuige geweest van het avondgebed van de novices (jonge monniken, deze waren zo’n 5-6 jaar oud) die gehurkt ruim een uur hebben gebeden.

De volgende morgen om 5 uur herhaalde dit riueel zich.

Nog een klooster

Het tweede klooster was bijna onbewoond, er woonden maar twee monniken. Echter, aangezien iedere Buddhist in Myanmar een aantal dagen per jaar het klooster in moet, is het soms ook drukker, met name rond volle maan. De echte piek ligt echter rond Vesak Day (de verschijning van Buddha, in mei) en rond Vassa, de regentijd.

trekking bij inle lake

Aankomst in Kalaw

En hoewel Kalaw een kleine en gemoedelijke (koloniale) stad is (bijna saai zo rustig), is het dan toch weer even wennen om na drie dagen in de bewoonde wereld terug te zijn. We hebben dan ook lekker rustig aan gedaan (mag ook wel na drie dagen lopen) en vanuit een theehuis lekker naar voorbijgangers gekeken. En aangezien het marktdag was, was er een hoop te zien. En de (gratis) groene thee en de (bijna gratis) Indiase hapjes waren verrukkelijk, haha.

De 23ste hebben we de bus van Kalaw naar Bago genomen (17 uur) en de rest volgt een andere keer.